Pärnu sõjaväelinnakus kaotab töö 21 inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast väeosa likvideerimist valitseb Pärnu kasarmus vaikus.
Pärast väeosa likvideerimist valitseb Pärnu kasarmus vaikus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu üksik-jalaväepataljoni sulgemise tõttu jäävad tööta ka seal aastaid ametis olnud toidutegijad ja meedikud, kokku jääb tööta 21 inimest.

Endise Pärnu üksik-jalaväepataljoni territooriumil asuva söökla sulgemise tõttu koondab Lääne kaitseringkond Pärnus 19 inimest, koondamine tabab ka sõjaväelinnaku ambulantsis töötanud hambaarsti ja õde, teatab ERR uudised.

Lääne kaitseringkonna personaliülem Kaupo Kuningas ütles, et söökla suletakse, kuna Pärnus pole enam ajateenijaid ja neid ka ei tule. Selsamal põhjusel ei vajata enam hambaarsti, sest vaid ajateenijaile on ette nähtud tasuta hambaravi.

Enamik söökla personalist on pataljonis, aasta eest kaitseringkonna nime saanud struktuuriüksuses töötanud üle kümne aasta, nii läheb koondamine maksma rohkem kui miljon krooni.

Kaitseringkond sai söökla ja ambulantsi töötajatele koondamisteate saata alles nädala eest, kohe pärast seda, kui uue aasta koosseisud nendeni jõudsid, seetõttu läheb koondamine oluliselt kallimaks, sest kinni tuleb maksta ka etteteatamisaeg.

Näiteks üle kümne aasta töötanud töölistele tuleb koondamisest ette teatada neli kuud ja nelja kuu eest koondamisraha maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles