Politsei: liiklejad ei hooli endast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu

Liiga paljud autojuhid ei ole seaduskuulekad ega hooli iseendast, tõdes Tõnis Sulu Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast, kommenteerides liiklusõnnetuste ja politseitöö tänavust statistikat.

Kui möödunud aasta 9 kuu jooksul juhtus 980 liiklusõnnetust, siis tänavu sama aja jooksul on neid juhtunud juba 1001, sealhulgas 59 avariid on põhjustanud inimeste hukkumise. 11. oktoobri seisuga oli tänavu liiklusõnnetustes hukkunuid 66.

Joobes juhtimist on politsei tuvastanud tänavu veidi rohkem kui mullu - keskmiselt kõrvaldatakse roolist 822 joobes juhti kuus. Piirkiiruse ületajaid tuvastab politsei kuus keskmiselt 4215, turvavarustuse nõuete rikkumisi 1685. «Kui liikleja peaks ise aru saama, mis teda hoiab, siis neid numbreid vaadates, et juba karistusi on nii palju – lisaks tehakse juhtidele märkusi ja suulisi hoiatusi – võiks öelda, et meie juhid ei hooli endast,» leidis Sulu.

Ka automaatse kiirusemõõtmise tulemustest rääkides tõdes Sulu, et liiklejad ei ole väga seaduskuulekad ja lubatud kiiruse ületamine on millegipärast väga tavapärane.

«Minu isiklik arvamus on, et osad juhid, liiklejad, jalgratturid ei ole veel uuest liiklusseadusest aru saanud ega täida kõiki nõudeid,» lisas Sulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles