Jõhkraid lillevargaid karistati tingimisi vangistusega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile seisid Kuressaares kohtu ees kaks noormeest, kes tänavu mais võõrast aiast lilli varastasid ja neile peale sattunud peremehele peksa andsid.

Süüdistuse järgi hüppas purjus 17-aastane noormees 29. mai hilisõhtul Kuressaares kella üheteistkümne paiku üle eramaja aia ja kukkus peenralt lilli murdma, kirjutab Saarte Hääl. Kui majaperemees purjus noorukit keelama tuli, tungis too koos sõbraga peremehele kallale ning peksmise käigus lõhkusid noorukid ka kannatanu kullast kaelaketi.

Tihti tänaval purjuspäi ringi kõndiv noormees on prokuröri abi Agnes Ollema sõnul tuntud kraakleja, kes tänavu 17. juunil ja 25. augustil solvas teda korrale kutsuma tulnud politseinikke ebatsensuursete sõnadega ja siis karistati teda nelja kuu vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga.

Teist kohtualust, äsja 18-aastaseks saanud noormeest süüdistati lisaks kallaletungile lilleaia peremehele selles, et ööl vastu 13. maid ründas ta koos kaaslasega Kuressaares Raekoja tänaval kell 2.10 purjuspäi kaht meest, noormehed peksid neid rusikate ja jalgadega pähe ja keha piirkonda.

Kohus tunnistas varem kriminaalkorras karistamata, kuid 11 korda politseilt trahvi saanud nooruki peksmistes süüdi ja karistas teda kahe kuu vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga. Raekoja tänaval peksmises osalenud kaaslase suhtes lõpetas prokuratuur menetluse ja mõistis talle sada töötundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles