Serbia advokaadid lähevad kolleegi mõrva tõttu nädalaks streigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dragoslav Ognjanović.
Dragoslav Ognjanović. Foto: Dimitar Dilkoff / AFP / Scanpix

Serbia advokaadid alustavad esmaspäeval nädalapikkust streiki, et protestida Serbia ekspresidendi ja allmaailma figuuride heaks töötanud advokaadi tapmise vastu.

Dragoslav Ognjanovići tapmine näitab kõige äärmuslikumal viisil tingimusi, milles Serbia advokaadid teostavad oma professionaalset tööd, teatas Serbia advokatuur.

«See tapmine on vaid kõige hilisem advokaatidele tehtud rünnakutest, millest paljud on jätkuvalt lahendamata,» lisas advokatuur. Teates ärgitati Serbia võime kasutama kõiki saadaolevaid ressursse tapja leidmiseks.

«Dragoslav Ognjanovići pihta tulistatud lask on lask kõikide advokaatide pihta,» öeldi teates. 

Advokatuuri juhtiv Viktor Gostiljac ütles, et kõik advokaadid on mõrva tõttu šokeeritud.

Ta tahab arutada sise- ja justiitsministriga Serbia advokaatide kaitsmist.

Ognjanović lasti maha ööl vastu tänast Belgradis tema kodu ees. Tema 26-aastane poeg sai tulistamises paremasse kätte haavata, teatas politsei.

Tapjat pole leitud.

Ognjanović kuulus advokaatide meeskonda, mis nõustas Haagis ÜRO tribunalis Serbia ekspresidenti Slobodan Miloševići, keda süüdistati sõja- ja inimsusevastastes kuritegudes. Milošević kaitses end tribunalis ise. Ta suri 2006. aastal südamerabandusse enne kohtuprotsessi lõppu.

Ognjanović on kaitsnud ka tuntud Serbia allmaailma figuure. Serbia meedia hinnangul võis tapmine olla seotud kuritegelike jõukude vahelise arveteklaarimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles