Evelin Ilves: kaubandusest on mahetoitu raske üles leida

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Peeter Langovits

Täna Tallinnas toimunud mahetoidu seminaril osalenud Evelin Ilves juhtis oma lühikeses sõnavõtus tähelepanu sellele, et Eesti kaubandusvõrgust on keeruline mahetoitu üles leida.

«Kaubandusest on keeruline üles leida head puhast toitu, see võiks olla kergem,» lausus presidendiproua.

Et mahetoidu kättesaadavus on probleem, tõdesid seminari teisedki. Merit Mikk mahepõllumajanduse sihtasutusest nentis, et praegu tuleb Eesti tarbijatel, kes soovivad mahetoitu osta, sobiliku kauba leidmiseks spetsiaalselt vaeva näha.

Lisaks märgatavusele toodi seminaril kättesaadavuse juures ära ka hind, millele pakuti samas ka lahendus – otsekontaktid tootjate ja tarbijate vahel.

«Igal ühel võiks olla oma kodustatud mahetalu, on vaja, et moodustataks siduvaid kontakte,» märkis Arvo Purga biodünaamika ühingust. Taolistel otsekontaktidel on tema sõnul ka positiivseid nn kõrvalmõjusid, näiteks saavad lapsed näha, kust ikkagi piim toidulauale tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles