Trump teatas valmisolekust seisata valitsusasutuste töö (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Valgesse Majja naasmas.
Donald Trump Valgesse Majja naasmas. Foto: AFP/SCANPIX

USA president Donald Trump kirjutas pühapäeval Twitteris, et on valmis seiskama valitsusasutuste töö, kui demokraadid ei toeta tema immigratsioonipoliitikat, sealhulgas müüri ehitamist USA-Mehhiko piirile.

Kaks päeva varem oli senati vabariiklaste liider Mitch McConnell öelnud oma koduosariigi raadiole, et riigiasutuste töö seisma ei jää.

Trump kirjutas: "Ma olen valmis sulgema valitsuse, kui demokraadid ei anna meile hääli Piirijulgeoleku poolt, mis hõlmab Müüri!"

McConnell tunnistas Kentucky raadiole, et piiri rahastamise küsimust enne novembrivalimisi ilmselt ei lahendata.

Uue eelarvekokkuleppe tähtaeg on septembris. Kongress peab esmalt kokku leppima eelarves, misjärel tuleb Trumpil see allkirjastada. Kui tähtajaks kokkuleppele ei jõuta, siis föderaalvalitsuse töö seiskub. See tähendab, et sajad tuhanded riigitöötajad jäävad koju ilma palgata.

Valitsuse töö on tänavu peatunud juba kaks korda, kui eelarves kokkuleppele ei jõutud. Esimene seisak kestis mõne päeva, teine mõned tunnid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles