Sotsid ei kinnita tänasel istungil Palo asemele uut ministrikandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatusel ei ole täna peetaval istungil kavas arutada ega kinnitada uut ministrikandidaati, kes asuks ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri kohalt lahkuva Urve Palo asemele.

«Täna toimub erakonna juhatuse korraline istung. Uut ministrikandidaati sel korral aga esitleda kavas ei ole, töö uue inimese leidmiseks käib,» ütles SDE pressiesindaja täna BNS-ile.

Meedias on võimaliku uue ministrikandidaadina nimetatud riigikogu liikme Tanel Talve, veteranpoliitiku ja teadlase Marju Lauristini, EBS-i õppejõu ja EAS-i nõukogu liikme Anto Liivati ning E-riigi Akadeemia väliseksperdi, e-maksuameti looja ja kauase SDE liikme Aare Lapõnini nimesid.  

Palo teatas eelmisel esmaspäeval, et lahkus pühapäeval erakonnast ning astub tagasi ka ministri kohalt, kuid naaseb riigikokku, kuhu ta jääb selle mandaadi lõpuni järgmisel kevadel.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Palo viimane tööpäev ministrina on 23. august. Valitsuse seaduse kohaselt peab peaminister esitama presidendile uue ministrikandidaadi hiljemalt üks kuu pärast tagasiastumiseavalduse saamist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles