Venemaa ei kavatse suures koguses uusi Armata tanke osta (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armata T-14 tank Moskvas.
Armata T-14 tank Moskvas. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Venemaa asepeaminister Juri Borissov teatas, et Venemaa ei kavatse osta suures koguses uue põlvkonna T-14 Armata tanke ega soomustransportööre Bumerang.

Varasemast on teada, et ühe Armata tanki hind oleks masstootmise korral 250 miljonit rubla (3,4 miljonit eurot).  

Juri Borissov.
Juri Borissov. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Kaitsetööstuse eest vastutava Borissovi sõnul on uue tehnika hind väga kõrge ja see on ka põhjuseks, miks uue tehnika ostu piiratakse. Tema sõnul maksab vana tehnika moderniseerimine vähem kui uue tehnika soetamine ning sel viisil toimides on võimalik eelarvest raha kokku hoida.

«Miks ujutada relvajõud üle uue tehnikaga? Meil on T-72 tankid, mille järgi on turul suur nõudlus. Nad ületavad Abramseid (USA), Leclerce (Prantsusmaa) ja Leoparde (Saksamaa) hinna, efektiivsuse ja kvaliteedi poolest märkimisväärselt,» väitis Borissov.

Lisaks ei kavatseta osta suurtes kogustes soomustransportööre Bumerang. «Meil pole selleks erilist vajadust. Need mudelid on olemasolevatega võrreldes üsna kallid,» sõnas ta.  

Soomustransportöör Bumerang Moskvas.
Soomustransportöör Bumerang Moskvas. Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Eelmise aasta augustis teatas ettevõte Rostek, et Vene kaitseministeerium saab enda käsutusse alates 2019. aastast suures koguses uue põlvkonna tanke. T-14 Armata tanke tutvustati avalikkusele esmakordselt 2015. aastal.

Algselt plaanisid Vene relvajõud aastatel 2015-2020 hankida 2300 T-14 tanki. Tootmisprobleemide ja rahastusega seotud puudujääkide tõttu määrati uueks tähtajaks 2025. aasta.

Uue põlvkonna tanki torn ja kahur on arvjuhtimisega ning tornis ei ole meeskonnaliikmeid.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles