Kohus karistas kannatanuga avarii põhjustanud napsitajat

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus juhid on liikluses suureks ohuks. Foto on illustratiivne.
Purjus juhid on liikluses suureks ohuks. Foto on illustratiivne. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Pärnu maakohus määras pea aasta aega tagasi Raplamaal purjuspäi rooli roninud ja kannatanuga liiklusõnnetuse põhjustanud 35-aastasele mehele karistuseks poolteist aastat vangistust, mis asendati üldkasuliku tööga. 

Mullu 26. augusti varahommikul sõitis raskes joobes ja juhtimisõiguseta Kristjan (nimi toimetusele teada - toim) Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 70. kilomeetril teelt välja ja sõitis teetammist alla vastu puud.

Selle tagajärjel sai raske tervisekahjustuse tagaistmel istunud autoomanik, toona 40-aastane mees. Sündmuspaigal andsid meedikud arstiabi ka siis 22-aastasele mehele.  

Avarii järel lahkus Kristjan sündmuskohalt ega teavitanud õnnetusest politseid ega kiirabi. 

Eelmise nädala teisipäeval astus Kristjan Raplas kohtu ette ning talle määrati karisuseks poolteist aastat vangistust. Mehe karistus asendati 538 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb ära teha kahe aasta jooksul. 

Lisaks tuleb mehel läbida kriminaalhooldaja poolt talle määratud liiklusohutuse programm, maksta kannatanule 10 499 eurot tsiviilhagi katteks ja tasuda menetluskuludena 911 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles