Vabaerakond soovib kaotada kolm ministrikohta (1)

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabaerakond esitas riigikogule seaduseelnõu, millega soovib kaotada topeltministrite ametikohad, samuti vähendada nõunikke arvu.

Vabaerakond esitas riigikogule seaduseelnõu, millega soovib kaotada sotsiaalministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium topeltministrikohad, samuti riigihalduse ministri koha. Viimase tööülesanded võiksid erakonna esimehe Andres Herkeli sõnul minna hoopis maaelu ministri pädevusse. 

Lisaks topeltministritele soovib vabaerakond kaotada seitsme nõuniku ametikohad. 

«Esiteks oleks selline koondamine riigireformi käivitamiseks vajalikku eeskuju andev. Teiseks tooks taoline koondamine iga aasta kokkuhoidu 450 000 eurot,» põhjendas Herkel. 

Ta lisas, et Vabaerakond soovib, et seaduses määrataks valituses töötavate ministrite maksimaalne arv oleks 11 või 12. «Sellise kooslusega valitsuskabinetis oleks nii töövaldkonnad kui vastutus selgelt jaotatud ning riigielu oluliste suundade juhtimine toimuks maksimaalselt efektiivselt,» ütles Herkel. 

Topeltministrite tava juurutas Taavi Rõivase esimene valitsus 2014. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles