Kohus Toomas Lepa üle lükkub uuele aastale

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna TV eksjuht Toomas Lepp.
Tallinna TV eksjuht Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann / Postimees

Harju maakohus määras Tallinna TV eksjuhi Toomas Lepa kriminaalasja eelistungi 12. septembrile, mistõttu põhiistungid lükkuvad kohtu koormatuse tõttu uuele aastale.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Leppa Tallinna TV juhina aastatel 2013–2016 näiliste tehingute abil enam kui 200 000 euro omastamises, vahendas ERR.

Süüdistuse järgi kasutas Lepp omastamiseks KVA Telecom OÜ esitatud arveid, mis esitati saadete «Keskkonnanädal» ja «Vaba mõtte klubi» tootmise eest, samas puudus Telecomil endal võimekus neid saateid toota ja saadete tegemiseks kasutati Tallinna Televisiooni ruume, seadmeid ning operaatoreid.

KVA Telecom OÜ-st kanti raha edasi omakorda juba Toomas Lepa kontrolli all olevasse äriühingusse Videomeedia OÜ, märgiti süüdistuses.

Lisaks Toomas Lepale on samas kriminaalasjas saanud süüdistuse ka juriidilise isikuna KVA Telecom ning selle juhatuse liige Valter Kraavi ja raamatupidaja Lea Kraavi, keda süüdistatakse omastamisele kaasaaitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles