Rootsi saadab välismaa tuletõrjujad koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud mets Ljusdalis Kesk-Rootsis.
Põlenud mets Ljusdalis Kesk-Rootsis. Foto: AFP / Scanpix

Rootsile ulatuslike metsapõlengute kustutamisele appi tulnud välisriikide tuletõrjujad on hakanud lahkuma, sest mitu nädalat lõõmanud põlengutest on jagu saadud, ütles kaitseministeeriumi eriolukordade osakonna esindaja Britta Ramberg.

Rootsi kesk-, lääne- ja põhjaosas levinud metsapõlengud aitasid kustutada Prantsuse, Saksa ja Portugali tuletõrjujad. Norra andis põlengute kustutamiseks Rootsile kasutada oma helikoptereid.

Esmaspäeval lubati koju tagasi ka polaarjoone lähedal asuva väikelinna elanikud, kes tulekahju tõttu evakueeriti, ütles uudisteagentuur TT.

Allesjäänud põlengute kustutamisega tegelevad kohalikud tuletõrjujad, ütles Ramberg. Osa välismaa abilisi ja nende tehnikat jääb esialgu siiski veel Rootsi, lisas ta.

Ebatavaliselt kuuma ja kuiva suve tõttu on Rootsis möllanud sadakond metsapõlengut. Ainuüksi juulis on tulekahjusid olnud kolm korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Rootsis ei ole mai algusest saadik peaaegu üldse vihma sadanud, vähesed sademed olid vaid juuni keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles