USA suursaadik avaldas Hutrofi lähedastele kaastunnet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Michael C. Polt koos abikaasaga Vabadussõja võidusamba jalamil küüditamiseohvreid mälestamas.
USA suursaadik Michael C. Polt koos abikaasaga Vabadussõja võidusamba jalamil küüditamiseohvreid mälestamas. Foto: Peeter Langovits

Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Michael C. Polt avaldas kaastunnet laupäeva hommikul Afganistanis elu kaotanud kapral Agris Hutrofi omastele ja soovib kiiret paranemist viga saanud kaitseväelastele.

«NATO missioon Afganistanis seab ohtu meie rahvaste noorte meeste ja naiste elud ning Eesti vaprad sõdurid on korduvalt näidanud oma tahet teenida konfliktitsooni kõige ohtlikumates piirkondades,» vahendas USA saatkond suursaadiku sõnu. «Ohvrid, mida nad on toonud tagamaks maailma turvalisust ja piirkonna elanike paremat elu, on mõõtmatud ja me jääme alatiseks nende võlglasteks,» lisas suursaadik.

Helmandi provintsis teenivad kaitseväelased viisid laupäeva hommikul läbi Helmandi väekoondisesse kuuluva pataljoni lahingugrupi operatsiooni käigus jalgsipatrulli oma vastutusalas, kui neid ründasid Afganistani valitsusvastased mässulised, teatas kaitseväe peastaap. Kahes lahingukontaktis said lisaks kapral Hutrofile haavata veel kolm Estcoy-12 kaitseväelast. Rünnakus haavata saanud kaitseväelastele osutati kohe esmaabi ning evakueeriti kiiresti helikopteriga Camp Bastioni välihospidali.

Vaatamata jõupingutustele ei õnnestunud arstidel Estcoy-12 kuulipilduri abi kapral Agris Hutrofi elu päästa ja ta suri Camp Bastioni kolmanda taseme hospidalis. Ülejäänud kolme kaitseväelase elu ohus ei ole. Haavatute lähedasi on teavitatud. Eesti jalaväekompanii Estcoy-12 jätkab operatsioone oma vastutusalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles