Hullem kui seakatku ajal

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk ütles Jõgeval toimunud erakorralisel istungil, et praegune põuakriis on märksa tõsisem ja laiem kui sigade Aafrika katku kriis kolm suve tagasi.
Riigikogu maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk ütles Jõgeval toimunud erakorralisel istungil, et praegune põuakriis on märksa tõsisem ja laiem kui sigade Aafrika katku kriis kolm suve tagasi. Foto: Margus Ansu

Riigikogu maaelukomisjon paneb ette anda põuakahju käes vaevlevatele põllumeestele erakorralist käibelaenu, maksta ELi otsetoetus detsembri asemel juba septembris ja teha lihtsamaks veekogudest kastmisvee ammutamise kord. Riigikogu opositsiooni kuuluva endise maaeluministri Urmas Kruuse (Reformierakond) hinnangul sellest ei piisa ning valitsus pole kriisiks piisavalt valmistunud.

Maaelukomisjon kohtus eile keset suve Jõgeval erakorralisel istungil põllumeeste esindajatega, et arutada pikast põuast tekkinud probleeme ja lahendusi olukorra leevendamiseks.

Komisjoni esimehe Aivar Koka (Isamaa) hinnangul on olukord praegu tunduvalt hullem kui kolm aastat tagasi, mil Eestit räsis sigade Aafrika katk. «See kriis on laiem. Köögiviljasektoris on seis väga hull ja loomasööda kogumise poolest täpselt sama. Viljasaak on poole väiksem kui eelnevatel aastatel. Olukord on kriitiline,» kõlas poliitiku diagnoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles