Narva-Jõesuus põleb taas metsa- ja maastikuala

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Täna õhtul kella poole viie paiku teatati häirekeskusele, et Narva metskonnas on uuesti puhkenud tulekahju.

Luure käigus leidsid päästjad kaks üksteisest eraldi asetsevat tulekollet, mis ei puutu kokku varem põlenud alaga. Praegu põleb maastikuala umbes viie hektari ulatuses.

Päästjad on kustutusvee saamiseks vedanud magistraal-voolikuliini üle Narva ja Narva-Jõesuu vahelise tee. Voolikuliini ületamiseks on paigaldatud spetsiaalne voolikusild. Kustutustöid katkestab aga tihti magistraalliini purunemine, mis on tingitud surveveega täidetud voolikust autoga üle sõitmisest. 

«Palume elanikel suhtuda mõistvalt ja valida sihtkohta jõudmiseks teine tee või ületada voolik spetsiaalset voolikusilda ületades,» kirjutab päästeamet.

Sündmuskohale on saadetud päästetehnika Narva-Jõesuust, Narvast, Sillamäelt, Iisakust, Kiviõlist ja Rakverest. Kaasatud on ka politseipatrull liiklemise reguleerimiseks voolikuliini ületamisel.

Päästeamet tuletab meelde, et alates laupäevast, 28. juulist kehtib kogu Eesti Vabariigi territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aeg. Suure tuleohuga aeg toob kaasa lisapiirangud eelkõige metsas tegutsemisel.

Metsas ja maastikul on keelatud suitsetamine, grilliseadme kasutamine, lõkke tegemine ja igasugune lahtise tule kasutamine, sh selleks ettevalmistatud kohtades, st RMK lõkkeplatsidel. Samuti tuleb vältida mootorsõidukiga looduses sõitmist. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja ATV-ga ei tohiks sõita turbasel pinnal. Auto väljalaskesüsteem võib kuiva looduse süüdata ja ATV-ga turbapinnal sõites võib koguneda turbamulla tolm sõiduki summutile ning selle kuumenedes ja tagasi maapinnale kukkudes võib puhkeda tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles