Valges Majas kohtub uus president vanadega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eelmised presidendid George Bush vanem (paremal) ja Bill Clinton.
USA eelmised presidendid George Bush vanem (paremal) ja Bill Clinton. Foto: Reuters / Scanpix

USA järgmiseks presidendiks valitud Barack Obama saab pärast pühi teist korda kokku ametistlahkuva riigipea George W. Bushiga ning sellel kohtumisel osalevad ka kolm eelmist veel elusolevat presidenti.


Valge Maja pressiesindaja Dana Perino teatas, et uue aasta esimesel kolmapäeval, 7. jaanuaril, võõrustab president lõuna ajal einega nii Obamat kui ka endisi riigipäid Jimmy Carterit, oma isa George H. W. Bushi ja Bill Clintonit, vahendas CNN.

Obama oli teinud ettepaneku eelkäijatega kohtumiseks eelmisel nõupidamisel Bushiga novembris, teadsid rääkida kaks allikat.

Suurte riigimeeste kohtumine on vaatlejate hinnangul veel üheks tõendiks sellest, kui tihedalt teevad Obama ja Bushi meeskonnad koostööd, et võimuvahetus sujuks ladusalt.

«See on läinud uskumatult koostööaltilt,» tunnistas ka üks demokraatide ametnik, kellel ei olnud siiski lubatud avalikult rääkida vestlustest vana ja uue presidendi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles