Jõuluvana soovitas Eesti piirile panna sildi «Eramaa»

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumehe arvates võiks riigipiiril olla sellised sildid.
Jõulumehe arvates võiks riigipiiril olla sellised sildid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna riigikogu külastanud jõuluvana soovitas koondada kõik piirivalvurid ja panna riigipiirile silt «Eramaa».

«Ma teen ettepaneku hoida järgmisel aastal meie armsat isamaad nagu silmatera ja arvestada ka kulude kokkuhoiu vajadust,» rääkis jõulumees riigikogu kõnetoolis.

Ta soovitas koondada kõik piirivalvurid või siis vähemasti suunata nad noorteasutustesse, kus ei suudeta enam tõenäoliselt tulevikus piiri pidada ei relvade, narkootikumide ega alkoholiga.

«Piiril aga teen ettepaneku võtta maha sildid «Eesti» ja asendada see siltidega «Eramaa» - siis ei ole kellelgi tahtmist lolliga vaielda ja koera klähvimisest üle rääkida,» selgitas ta oma ettepanekut.

Jõuluvana sõnul on keerulised ajad igal pool ja riikidega on nagu inimestegagi - mida suurem, seda suuremad mured on. «Ja seepärast ma tahan öelda, et olge rahul ja õnnelikud, et see ülemaailmne maadevahetus niisugusel kujul praegusel hetkel peatati, sest kujutage ette, kui me oleks ähmiga vahetanud pooled Eesti saared mingisuguse lahmaka ilusa vaatega kõrbemaastiku vastu kusagil Dubais,» rääkis ta.

Jõuluvana arvates võiks järgmise aasta märksõnaks saada võrdõiguslikkus või võrdsus. «Ja siis me jõuamegi teemani, kus meil on tegelikult varsti võrdsusega nii kaugele mindud, et meil on tarvis võrdselt mehi ja naisi ka siia riigikogu saali ehk et tuleb teha fifty-fifty seadus,» rääkis ta.

Ta küsis saalis, kes saadikutest on pärast sellise seaduse jõustumist valmis vabatahtlikult lahkuma ja tööle hakkama. (Märku andis vaid Urmas Reinsalu - toim).

«Paistab, et mõnda inimest ajab see teema naerma, aga tunnistage siiski, sõbrad, et ajad muutuvad. Vaadake 5-6 aastat tagasi ajas kõiki marru, kui mõni riigikogu liige vahel kiirabis valves või kirikus laulmas käis, rääkimata meelelahutuse tegemisest televisiooni ekraanil,» pajatas jõulumees. Ta ennustas, et kui tulevikus vaadata mõnda sellist kultussaadet nagu laulvad või tantsivad riigikogu liikmed ja kõht peaks tühjaks minema, siis võib pitsat tellides tabada üllatus.

«Uskuge, kallid sõbrad, rahvas juba kardab vähemasti Jõulumaal seda, et kui varsti öösel ähmiga pitsat tellid, küsitakse dispetšeripuldist, kas tahate, et toob tavaline kuller või riigikogu liige?» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles