Ansip: kas Kilki koheldi Reiljaniga võrdselt?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Elmo Riig / Sakala

Kommenteerides meediasse lekkinud Rein Kilgi kunagist maadevahetushuvi ja sellele järgnenud vaidlusi, väitis peaminister Andrus Ansip, et temal tekkis küsimus, kas kõiki isikuid koheldakse  maadevahetuse asjas võrdselt.


«Ma lugesin ka selle kahekõne otsast lõpuni läbi ja minus oleks pigem tekkinud hoopis teistsugune küsimus: kas kõiki isikuid on koheldud seaduse ees võrdselt või mitte,» tõi ta eilse prokuratuuri ja advokatuuri vaidluse kõrval välja teise aspekti.

«Kellelgi on võtmed taskus olnud, on käinud nende võtmetega ringi ja temalt tahetakse ära võtta saadikupuutumatust,» rääkis Ansip.

«Keegi suisa otsesõnu pakub altkäemaksu, tunneb huvi, kas ta ikka saab odavamalt kui turuhind mingisuguse maatüki - ja selle isiku suhtes ei järgne mingisugust reaktsiooni.»

Riigiprokuratuur on esitanud õiguskantslerile taotluse võtta saadikupuutumatus eksministrist riigikogu liikmetelt Villu Reiljanilt ja Ester Tuiksoolt.

Ärimees Rein Kilgi ja maa-ameti eksjuhi Kalev Kanguri vestluse, kus Kilk tunneb huvi maadevahetuse vastu, avaldas eilne Postimees.

Riigiprokuratuur tegi seejärel ettepaneku kehtestada lekkimiste vähendamiseks 2004. aastani kehtinud kord, kus materjalidega sai tutvuda vaid kohtus. Advokatuur nimetas seda tarbetuks taandarenguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles