Järgmisel aastal tuleb müügile esimene elektriline Harley-Davidson (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harley-Davidson LiveWire prototüüp. Ettevõte lasi foto välja esmaspäeval.
Harley-Davidson LiveWire prototüüp. Ettevõte lasi foto välja esmaspäeval. Foto: / AP

Mootorrataste tootja Harley-Davidson teatas esmaspäeval, et nende esimene elektriline mootorratas LiveWire tuleb praeguste plaanide järgi müüki 2019. aastal.

Ettevõte hakkas LiveWire kallal töötama juba 2014. aastal, kuid projektis tehti aastate jooksul hulganisti muudatusi, sest tehnoloogia areneb selles valdkonnas lihtsalt niivõrd kiiresti. Just sellel põhjusel on veninud ka masina välja laskmine. Harley-Davidsioni sõnul on tegu vaid esimese mudeliga tervest elektriliste mootorrataste seeriast.

Esmaspäeval välja antud pressiteates ütles ettevõte, et neil on konkreetne plaan saada maailma juhtivaks elektriliste mootorrataste tootjaks. Samuti üritavad nad muutuda meelepärasemaks nooremale generatsioonile, kuna ettevõtte praegune klientuur hakkab jääma üha vanemaks.

Koos pressiteatega tuli ka foto LiveWire prototüübist, kuid ettevõte rõhutas, et lõplik toode ei pruugi siiski päris selline välja näha.

Lisaks LiveWirele plaanib Harley-Davidson anda 2022. aastal välja elektrilise krossiratta ja linnas sõitmiseks mõeldud mopeedi.

Kavandatav elektriline krossiratas.
Kavandatav elektriline krossiratas. Foto: Harley-Davidson
Kavandatav elektriline mopeed.
Kavandatav elektriline mopeed. Foto: Harley-Davidson
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles