Läti seimil õnnestus spiiker ära valida

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagasi spiikriks valitud Solvita Aboltina, president Andris Bērziņš ja peaminister Valdis Dombrovskis 28. septembril.
Tagasi spiikriks valitud Solvita Aboltina, president Andris Bērziņš ja peaminister Valdis Dombrovskis 28. septembril. Foto: SCANPIX

Eile kahes voorus endise presidendi Valdis Zatlersi maha hääletanud Läti seim suutis täna hommikul spiikri ära valida. Sellel kohal jätkab eelmistki seimi juhtinud Solvita Aboltina Ühtsusest.


Aboltina poolt hääletas 51 ja vastu 44 saadikut. Eile, pärast kaht Zatlersile kaotuse toonud vooru esitatud venelaste erakonna Koosmeele Keskuse kandidaat Andrejs Klementjevs sai poolthääle 41 saadikult, tema vastu hääletanuid oli 54. Hääletusel osales seimi sajast saadikust 99.

48-aastane Aboltina on lõpetanud Läti Ülikooli õigusteaduskonna. Ta valiti ka 8., 9. ja 10. seimi. 9. seimikoosseisus oli Aboltina asespiiker ja eelmises ehk 10. seimis spiiker. 2004. aasta märtsist 2006. aasta detsembrini töötas ta justiitsministrina.

Aboltina on abielus ja tal on kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles