Tallinn-Väikse raudteejaam ehitatakse nüüdisaja vajadustele vastavaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Väikse jaamahoone talvel.
Tallinn-Väikse jaamahoone talvel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis võimaldab Tallinn-Väikse raudteejaama hooned rekonstrueerida ning nende kõrvale uue jaamahoone ehitada.
 

Juurdeveo tänav 25 kinnistu detailplaneering annab võimaluse rajada 0,19 hektari suurusele maa-alale kuni nelja maapealse ja kahe maa-aluse korrusega jaamahoone ning olemasoleva jaamahoone ja endise tööriistakuuri rekonstrueerida. Detailplaneeringu koostas OÜ Guru Projekt.

AS-le Edelaraudtee Haldus kuuluval kinnistul paiknevad arhitektuurimälestiseks tunnistatud Tallinn-Väike jaamahoone ja raudteejaama tööriistakuur. Praegu Tallinn-Väike jaamahoonel avalikku funktsiooni ei ole.

Ühtlasi muudetakse detailplaneeringuga Juurdeveo tänav 25 kinnistu transpordimaa maakasutuse sihtotstarve 55 protsendi ulatuses tootmis- ja 45 protsendi ulatuses ärimaaks. Kavandatud hoone ehitatakse raudtee uueks administratiivhooneks ja juhtimiskeskuseks. Majja on planeeritud piletimüük, ooteruumid ja väiksemad äriruumid reisijate teenindamiseks. Ajalooline hoone ei võimalda kõiki tänapäevase jaamahoone ruume ning tehnikat mahutada, vanasse majja on planeeritud restoran ning majutuskoht.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Edelaraudtee Haldus. Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna linnavalitsuse 13. augusti 2008 korraldusega ning võeti vastu 23. veebruari 2011 korraldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles