Põud pani põllumeestele põntsu, vihmasadu enam ei aita

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma põllumajandusosaühingu taimekasvatusjuht Koidula Liis märkis Jõgeva valla Kõnnu külas kuivanud ja tolmusel nisupõllul, et sealt ei tule tänavu pooltki tavapärasest saagist.
Torma põllumajandusosaühingu taimekasvatusjuht Koidula Liis märkis Jõgeva valla Kõnnu külas kuivanud ja tolmusel nisupõllul, et sealt ei tule tänavu pooltki tavapärasest saagist. Foto: Margus Ansu

Pikalt kestnud kuumus ja kuivus vähendab mitmel pool Eestis viljasaaki rohkem kui poole võrra. Kui Jõgevamaal tegutseva Torma põllumajandusosaühingu taimekasvatusjuht Koidula Liis on varasematel aastatel nisu saanud hektarilt viis-kuus tonni, siis tänavu prognoosib ta saagiks vaid kolm-neli tonni.

Põud taime ei vali

Niru on ka põllult niidetav loomasööda hulk, mida sai esimese kahe niitega sel aastal ühelt hektarilt keskmiselt vaid viis tonni. Normaalne oleks 10–15 tonni. «Olen 1974. aastast Tormas ja niisugust põuda ei mäleta. Pigem on vihm liiga teinud ja pole saaki põllult kätte saanud,» ütles Liis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles