Filosoof kamandab käsitöötalus

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võnnu lähistel asuva Jaago käsitöötalu perenaine Inga Talvis on paljud oma unistused maal ellu viinud.
Võnnu lähistel asuva Jaago käsitöötalu perenaine Inga Talvis on paljud oma unistused maal ellu viinud. Foto: Kristjan Teedema

Juuli neljandal pühapäeval avas uksed ligi kolmsada talumajapidamist üle Eesti. Tartumaal Kastre vallas Kurista külas oli Jaago käsitöötalu pere üks neist, kes selleks päevaks hoolega ettevalmistusi tegi ja külalisi vastu võttis.

Aga külalised pole selles talus sugugi harvad nähtused, neid võõrustab perenaine pea igal nädalal. Pole ka ime – Jaago talus on, mida vaadata, ja on, millest pererahvaga rääkida, nii et seal võinuks põnevusega päeva tappa õhtuni välja.

Kõrgel vundamendil olevas vana moega käsitööküünis, mis on ehitatud põhumajana samas kohas varem konutanud hoone eeskujul, on helge, rahulik ja hubane õhustik. Perenaine Inga Talvis korraldab talus keraamika töötubasid, loob keraaamikat ka ise ja meisterdab vanadest kampsunitest kaisukarusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles