Merepäästjate õppus Munalaius: kiired paadid ja hädas lohesurfarid

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munalaiul toimus merepäästeõppus.
Munalaiul toimus merepäästeõppus. Foto: Pärnu Poostimees

Munalaiu sadamas on merepäästjad kogunenud kalda äärde. Õppuse peakorraldaja Karet Akkaja loeb selgesti ette instruktsioonid ja siis võtavad merepäästjad suuna kaatrite-paatide poole.

Ajakirjaniku on nõus peale võtma Kihnu vabatahtlikud merepäästjad Käthlin Palu, Hannes Jürivete ja Jaanus Jürivete. ­Samal ajal, kui nad kaatrit ette valmistavad, ragiseb pidevalt raadiosaatja, mille abil merepäästjad ja merevalvekeskus suhtlevad. Kaldalt vaatab meid võimas staabibuss, kust tuleb vajalikke teateid ja käsklusi.

“Enne mereleminekut tuleb vaadata üle paadi seisukord, kontrollida varustust. Kõigeks peab valmis olema,” õpetas Hannes Jürivete. Tema osales õppusel teist korda. Esimest korda osales ta vabatahtliku uppujana. “Sügisel pidin Hiiumaa lähedal neli tundi vees hulpima,” sõnas ta. Tõeliselt hea südamega vabatahtlik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles