Evestus: Danske menetlus peab näitama, et Eesti kaitseb puhast finantssüsteemi (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven-Hristo Evestus.
Steven-Hristo Evestus. Foto: Mihkel Maripuu

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et Danske suhtes alustatud kriminaalmenetlus peab kõrvaldama kahtlused, et Eestis ei kaitsta ausat finantssüsteemi.

Evestus kinnitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et prokuratuur puutus Danske panga asjaga kokku ka varem sel aastal ning on teinud sellega seoses tihedat koostööd mitme riigiga, kuid see pole olnud kerge.

Evestuse sõnul soovib riigiprokuratuur kriminaalmenetluse alustamisega kõrvaldada kahtlused, et Eestis ei kaitstaks ausat ja puhast finantssüsteemi.

Evestus märkis, et seadus peaks aitama rahapesujuhtumite uurimist parandada. «Võtmesõnad on need, millest oleme lühiadalt täna juba rääkinud - parem, tõhusam rahvusvaheline koostöö, mille nimel me vaeva näeme, asutuste omavaheline suhtlemine, aga lisaks kõigele, et viia asi kohtusse ja saada ka tulemuslik, edukas lahend, mis säästab mõttetut vaeva ja tõstab meie usaldust ka teiste riikide silmis, meie finantsasutuste usaldust, on see, et meie seadus võimaldaks rahapesuasjades esitada süüdistuse ka juhtudel, kui see eelkuritegu ei ole üheselt tuvastatud,» rääkis ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles