Juncker sõidab sügise hakul tagasi Washingtoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump Valges Majas.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump Valges Majas. Foto: SIPA/Scanpix

Euroopa Komisjoni esimees Jean-Claude Juncker kavatseb peagi taas USA-sse sõita, et jätkata kaubandusläbirääkimisi president Donald Trumpiga, ütles Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian.

«Juncker saab EL-i liikmesriikidelt volitused kaubandusläbirääkimisteks USA-ga sügise alguseks,» ütles minister täna raadiousutluses.

«Miks president Trump võtab Junckeri vastu pärast seda, kui ta Euroopa ühtsuse kohta nii palju halba on öelnud? Tegelikkus on selline, et kui USA kehtestas märkimisväärsed terase- ja alumiiniumitollid, vastas Euroopa otsustavalt ja rahulikult. Vastumeetmed häirisid Ühendriikide majandustegevust,» märkis Le Drian.

Läinud nädalal leppisid Juncker ja Trump kokku viivitamises uute tollide kehtestamisega, et lahendada vaidlusalused küsimused ning rääkida tollid ja toetused läbi ning leppida kokku USA terase- ja alumiiniumitollide küsimuses.

USA president ütles, et tänu nendele kokkulepetele saabub Ühendriikide ja EL suhetes uus ajastu. Trump peab EL-i kaubandustingimusi ebaõiglasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles