Arizona restoranile maksti tagasi 20 aastat tagasi tehtud varguse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranis töötanud ettekandja vaevas oma teo pärast südant veel paarkümmend aastat.
Restoranis töötanud ettekandja vaevas oma teo pärast südant veel paarkümmend aastat. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Arizona restoraniomanik sai kinnituse inimeste heast südamest, kui talle saabus postkasti kiri kunagiselt töötajalt, milles oli vabandus ja 1000 dollarit. 

El Charro Cafe söögikoha omanik Carlotta Flores sai eelmisel nädalal kirja ettekandjalt, kes oli restoranis töötanud rohkem kui kakskümmend aastat tagasi. 

Ettekandja kirjutas, et töötas tema heaks väga lühikest aega 1990ndatel, kui ta oli parasjagu õppimas Arizona ülikoolis. Üks teine ettekandja oli soovitanud tal vahetuse jooksul «unustada» paar tellitud jooki kassasse sisse kandmast - ja vastav raha enda taskusse pista. «Ja mingil rumalal põhjusel ma tegingi seda.»

Ettekandja jätkas, et ta kasvas üles kirikus ja oleks pidanud paremini teadma. Ta ei ole ei varem ega hiljem oma elu jooksul varastanud. «Õnneks olin ma kohutav ettekandja ja mind vallandati enne, kui vargus oleks ületanud paarisada dollarit. Sellest on möödas 20 aastat ja ma ikka kahetsen.»

Lisaks vabandusele oli ümbrikus 1000 dollarit, mille kohta ütles ettekandja, et see on tema tagasimakse restoranidele koos 20 aasta intressidega. 

Carlotta Floresi poeg avaldas saadetud kirja Facebookis. Hiljem lisas ta juurde, et ta ema oli paar päeva varem langenud röövi ohvriks ning oli olnud teistes väga pettunud. Postiga tulnud vabandus oli taastanud ta usu inimkonda.

Ma ei tea, kus ta on või kes ta on, aga ma loodan, et ta on lugenud või näinud, kui palju tema tegu on avaldanud mõju mitte ainult mulle, mu perekonnale ja mu ärile, vaid ka mida me kavatseme selle rahaga edasi teha, ütles Flores.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles