KAV-is tapetud Vene ajakirjanikud uurisid Wagneri palgasõdureid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Aafrika Vabariigis tapetud ajakirjanike portreed.
Kesk-Aafrika Vabariigis tapetud ajakirjanike portreed. Foto: Alexander Štšerbak / TASS / Scanpix

Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV) tapetud kolm Vene ajakirjanikku uurisid riigis palgasõdurite erafirma Wagneri tegevust, teatas ajakirjanike tööandja täna.

Väidetavalt oli üks esmaspäeval KAV-is tapetud ajakirjanikest tuntud sõjareporter Orhan Džemal, kes sai kunagi Süürias haavata.

Teine ohver oli auhinnatud dokumentaalfilmide autor Aleksandr Rastorgujev ja kolmas kaameramees Kirill Radtšenko. Meeste hukkumist on kinnitanud ka Vene välisministeerium.

«Nad lendasid 27. juulil reedel Kesk-Aafrika Vabariiki, et salvestada materjali PMC Wagneri tegevuse kohta riigis ühisprojekti raames meediaprojektiga Investigations Management Centre (IMC),» teatas meeste tööandja IMC eile Facebookis.

Vene erasõjafirma Wagner on tegutsenud mitmes konfliktikoldes, sealjuures Süürias.

Üks Wagneri tegevust Süürias uurinud ajakirjanik suri aprillis Jekaterinburgis pärast seda, kui ta kukkus alla viienda korruse rõdult.

IMC rajas endine Vene oligarh ja praegune dissident Mihhail Hodorkovski.

Vene välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova sõnul ei teavitanud IMC ega ajakirjanikud oma reisist Vene võime ja olid märkinud KAV-i reisimise põhjuseks turismi.

Ajakirjanike surnukehad leiti riigi keskosast Sibuti linnast 23 kilomeetri kauguselt maanteelt. Ilmselt tõkestasid ründajad nende tee ja tapsid nad seejärel, ütlesid uurijad uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles