Erakonnad valimisplaanide kohta kõiki kaarte veel ei ava (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 24. veebruari kella 20-ni, sõltumata valija registrijärgsest elukohast.
Maakonnakeskuses on võimalik hääletada 24. veebruari kella 20-ni, sõltumata valija registrijärgsest elukohast. Foto: Liis Treimann/Postimees

Erakonnad koostavad märtsiks toimuvateks riigikogu valimisteks valimisprogramme ning kokku hakkavad saama kandidaatide nimekirjad, kuid kõiki kaarte praegu veel ei avata ning uudised erakondade valimisplaanidest jäävad hilissügiseks, mil alustatakse tõsisema kampaaniaga.

Põhilisteks teemadeks nimetas valimisplatvormi töörühma juht ja peaministri büroo juhataja Tanel Kiik saja euro suurust pensionitõusu, hooldekodukohtade kättesaadavust ja ka seda, et noored Eestist ei lahkuks, vahendas ERR.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles, et valimiste teemade põhjalikuma tutvustamisega läheb veel aega, kuid nimetas oluliste teemadena sissetulekute kasvatamist, praeguse maksusüsteemi muutmist ning ravijärjekordade lühendamist.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski nimetas sotside valimisteemadena vaesuse vähendamist, hooldekodukohtade kättesaadavust ning noorte tuleviku fondi. 

Erakonnale Isamaa on esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul tähtsad tööjõuga seotud küsimused, maksupoliitika ja julgeolek.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles