UCI president: inimesed eelistavad Sky domineerimisele seebikaid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geraint Thomas FOTO: Philippe Lopez
Geraint Thomas FOTO: Philippe Lopez Foto: Philippe Lopez

Rahvusvahelise jalgrattaliidu president David Lappartient peab Sky ülemvõimu jalgrattamaailmas igavaks ning kavatseb olukorda reeglimuudatustega võrdsustada.

Lõppenud Tour de France’il võitis Team Sky juba kuuenda tiitli viimase seitsme aasta jooksul, kui kolmenädalasel velotuuril triumfeeris seekord Geraint Thomas.

«Nad võidavad ning nende poolt oleks vale seda mitte teha, aga fännid näevad olukorda teisiti. Nemad tahavad sõud. Sky on nagu jalgpallimeeskond, kes mängib hästi, aga ei paku fännidele pinget,» ütles Lappartient.

«Kui televaatajad näevad kahekast jalgratturist koosnevat tiimi võistlust dikteerimas, vahetavad nad kiiresti telekanalit ning hakkavad seebikat vaatama. Pall on meie väravas ning UCI asi on teha jalgrattasõit taas atraktiivseks,» jätkas Lappartient.

Lappartient' plaan on kehtestada jalgrattaklubidele finantsilised ausa mängu reeglid. See tähendaks piiranguid palga maksmisel, mis omakorda võiks luua olukorra, kus tippsõitjad jagunevad rohkemate tiimide peale laiali. Samuti sooviks ta vähendada suurtuuridel ühe meeskonna sõitjate arvu kuue peale. Lisaks kahtleb ta raadioside vajalikkuses.

Palud tippratturid on presidendi sõnavõttu juba ka kritiseerida jõudnud. Katjuša-Alpecini rattur Willie Smit nimetas tema sõnavõttu naljaks. «See on suurim nali, mida ma jalgrattamaailmas kuulnud olen. Selle asemel, et asja isiklikuks ajada, tuleks keskenduda sellele, et jalgrattasport oleks jätkusuutlik,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles