Päästeamet aitab Lätil Eesti piiri lähedal metsatulekahju kustutada

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Eesti päästjad sõitsid Lätti, et aidata kustutada Mazsalaca maakonnas 40 hektaril alal põlevat metsa.

Päästemaeti teatel esitas Läti riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus täna kell 19.54 Eestile abipalve aidata kustutada Mazsalaca maakonnas Ramata külas umbes 40 hektaril alal põlevat metsa. Tulekahju asus sel ajal Eesti piirist umbes kuue kilomeetri kaugusel ja levis tugeva tuule toel piiri suunas.

Tulekahju ähvardab Pärnu maakonnas Sookuninga looduskaitseala. 

Läti soovis päästetöödele abiks kolme mehitatud ATVd ja üht roomiktransportööri. Päästeamet otsustas Lätit soovitud mahus päästeressursiga toetada ja saatis Haapsalu päästekomandost teele kustutussüsteemiga roomiktransportööri kahe päästjaga, Rapla päästekomandost ATV kahe päästjaga, Risti päästekomandost ATV ja Kilingi-Nõmme päästekomandost samuti ATV kolme päästjaga. Meeskonna sideohvitseri ülesannete täitmiseks kaasati Pärnumaa operatiivkorrapidaja.

Päästeressurss asus teele kell 22.40 ja eeldatavasti jõuab õnnetuskohta paari tunniga.

Päästeameti vastutava korrapidaja Janar Kärneri sõnutsi on naabritele kiire abi osutamine äärmiselt oluline. "Ühelt poolt tuleb aidata kolleege ja naabreid,  teisalt on suur oht, et tuli levib Pärnumaa Sookuninga looduskaitsealale.  Reageerida on vaja kaitsealale tekkiva kahju ennetamiseks või minimeerimiseks," rõhutas Kärner.

Abipalvele vastamise alus on Eesti-Läti päästekoostöö kokkulepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles