Üle saja USA firma andmebaasidesse häkkinud ukrainlased vahistati (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isik arvuti taga.
Isik arvuti taga. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Kolm Ukraina päritolu meest vahistati üle saja Ühendriikide ettevõtte andmebaasidest miljoni kasutajaandmete varguse eest.

USA justiitsministeerium teatas eile, et kolm ukrainlast, kes on väidetavalt seotud rahvusvahelise häkkerite rühmitusega FIN7, vahistati sel aastal Euroopas.

Kahtlusalused 33-aastane Fedir Hladõr, 44-aastane Dmõtro Fedorov ja 30-aastane Anrdi Kolpakov vahistati ajavahemikus jaanuarist juunini.

Hladõr peeti kinni Dresdenis ning teda hoitakse eeluurimisvanglas Seattle`is. Fedorov vahistati Bielsko-Białas ning Kopakov Hispaania pinnal. Mõlema mehe osas käib väljaandmisprotsess Ameerika Ühendriikidele.

Rühmitust FIN7 seostatakse muuhulgas andmevargusega firmadelt Whole Foods, Chipotle, Saks Fifth Avenue ja Lord & Taylor. Lisaks sattusid rünnaku ohvriks ka Donald Trumpiga seotud hotellid.

«Alates vähemalt 2015. aastast osalesid FIN7 liikmed arenenud pahavarakampaanias, millega võeti sihikule üle saja USA firma peamiselt restorani-, mängu- ja majutustööstuses,» teatas USA välisministeerium.

«FIN7 murdis sisse tuhandetesse arvutisüsteemidesse ja varastas miljoneid andmeid klientide krediit- ja deebetkaartide kohta, mida rühmitus enda heaks kasutas või kasumi saamiseks maha müüs,» lisati teates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles