Taani politsei jahib vanglast põgenenud terrorismis kahtlustatavat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnipeetava põgenemise tõttu suleti eile õhtul lähikonnas asuv Kopenhaageni keskraudteejaam, kus peatus kogu rongiliiklus. Inimesed ootamas rongijaama ees.
Kinnipeetava põgenemise tõttu suleti eile õhtul lähikonnas asuv Kopenhaageni keskraudteejaam, kus peatus kogu rongiliiklus. Inimesed ootamas rongijaama ees. Foto: HENRIK R. PETERSEN / AFP / SCANPIX

Kopenhaageni politsei alustas eile õhtul laiaulatuslikku operatsiooni, et tabada vanglast põgenenud 46-aastane mees, kes on väidetavalt seotud terrorivõrgustikuga.

Taani ajalehe Ekstra Bladeti andmeil on süürlasest mees teeninud põgenike Euroopasse smugeldamisega miljoneid, mida ta Itaalia politsei väitel kasus terrorivõrgustiku rahastamiseks.

Mees põgenes eile õhtul Kopenhaageni kesklinnas asuvast Vestre Fængsele vanglast, mistõttu evakueeriti ja suleti tema otsimise ajaks Taani pealinna keskraudteejaam.

Mees on Taanis vahi all olnud alates tänavu jaanuarist ning 26. juulil otsustas kohus, et ta antakse välja Itaaliale, kus teda ähvardab terrorismi rahastamise eest kuni 15-aastane vangistus. Süüdistuse kohaselt on ta andnud Süüria terrorirühmitusele Al-Nusra 15 miljonit USA dollarit.

Mehe põgenemise asjaolud on seni segased.

Väidetavalt külastas teda enne põgenemist 27-aastane mees, kelle politsei esialgu kinni pidas. Nüüdseks on mees vabastatud ning politsei on loobunud ka varasemast plaanist ta vahistada.

Praeguse seisuga puudub Taani politseil teave, kus 46-aastane süürlane viibib. Varem on mees elanud Rootsis.

Ise eitab ta Itaalias esitatud süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles