Ühendriikides arreteeriti migrandikeskuses last ära kasutanud töötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Magaz Negrete pärast arreteerimist.
Fernando Magaz Negrete pärast arreteerimist. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikides on vahi alla võetud töötaja, kes migratsioonikeskuses väärkohtles seksuaalselt 14-aastast tüdrukut.

32-aastasele Fernando Magaz Negretele süüdistatakse, et ta hiilis hilja õhtul tüdruku tuppa ja sundis talle ennast peale.  Teisipäeval esitati Negretele süüdistus lapse ahistamises, seksuaalses väärkohtlemises ja raskendatud rünnakus. 

Süüdistuse järgi nägi teine migranditüdruk 27. juunil ärakasutamist pealt ja teatas sellest võimudele 25. juulil. Uurijate küsimustele vastas 14-aastane türuk, et Negrete sisenes ta tuppa ja hakkas teda huultele suudlema. Tüdruk oli mehe eemale tõuganud.

Teised kaks tüdruku toakaaslast ütlesid võimudele, et nad nägid Negretet katsumas tüdruku rindu ja vagiinat läbi tema riiete. 

Migrandikeskustes opereeriva ettevõtte sõnul on töötaja vallandatud. 

Keskuse valvekaamera näitab Negretet sisenemas tüdrukute tuppa mitmel korral kella 21 ja 22:30 vahel 27. juuni õhtul. 

Politsei sõnul tunnistas mees üles tüdruku suudlemise ja tema vagiina katsumise.

Praeguseks on töötaja vallandatud.

«Kui laps räägib meile ebakohasest käitumisest, siis me kohe teavitamise õiguskaitset ja alustame sisejuurdlust,» ütles ettevõtte Southwest Key kõneisik. «Nii oli see ka sellel korral.»

Ettevõtte avalduses polnud märgitud, kas laps on üks nendest immigrantidest, kes eraldati väevõimuga oma vanematest piiril. Arizona Republicu järgi oli tegu selle keskusega, kus hoitakse eraldatud lapsi. Politsei dokumentidest ei ole keskuse asukohta või tüüpi täpsustatud, seda nimetatakse kui lihtsalt noorte asutus põgenikest lastele. 

Phoenixi ABC15 sõnul on tegu sama keskusega, mida juunis külastas presidendi abikaasa Melania Trump. 

Migrandikeskustes ei ole teated laste seksuaalsest ärakasutamisest harvad. ProPublica uurimise järgi on USA politsei viimase viie aasta jooksul vastanud vähemalt 125 avaldusele, kus teatatakse seksuaalsetest süütegudest. Uurimises leiti selliseid intsidente rohkem kui 70 keskuses riigi 100 varjupaigast.

«Kui sa otsid ohvrit, on see kullakaevandus,» ütles Bostoni laste psühhiaatriakeskuse direktor Lisa Fortuna ProPublicale. 

Magaz Negretet hoitakse 150 000 dollarilise kautsjoni vastu eeluurimise ajal kinni Maricopa maakonnavanglas. Eile õhtuks ei olnud ta veel nimetanud enda kaitseadvokaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles