Ema: kui mu poeg Paul Walker ei oleks saanud sõnumit, oleks ta seni elus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Walker 2013
Paul Walker 2013 Foto: Ian West / PA Wire/PA Images/Scanpix

Menufilmide «The Fast and the Furious» (Kiired ja vihased) staar Paul Walker hukkus viis aastata tagasi autoõnnetuses, kuid ema sõnul oleks Paul seni elus, kui ta ei oleks saanud sõnumit.

Cheryl Walker meenutas oma poega seoses uue dokumentaalfilmiga «I am Paul Walker» ja andis intervjuu väljaandele People.

Ema sõnul tuli Paul oma tütre Meadowga 30. novembril 2013 talle külla ning nad arutasid jõulude tähistamist ja jõulukuuse ostmist.

Paul Walker 2011
Paul Walker 2011 Foto: Andrew Medichini / AP/Scanpix

«Rääkisime pikalt, kuidas plaanime jõule tähistada. Siis tuli Paulile meelde, et ta pidi olema mingil sündmusel. Üsna pea sai ta sõnumi, et peab lahkuma ja ta läkski, jättes Meadow minu juurde,» meenutas Cheryl Walker.

Ema sõnul oli Paul unustanud, et ta pidi koos sõbraga osalema heategevussündmusel ja see sõnum tuletas talle seda meelde.

Paul lahkus ja see oli viimane kord, mil näitleja ema ja tütar teda elusana nägid.

Paul Walker

Rights Managed / COLUMBIA PICTURES / MGM / MANDAL/Scanpix

Paul Walker läks Californias Valencias orkaan Haiyani ohvrite heaks korraldatud sündmusele koos võidusõitjast sõbra Roger Rodasega. Nad lahkusid sealt umbes kella 15.30 paiku kohaliku aja järgi, sõites minema Rodase Porschega.

Nad sattusid mõni aeg hiljem Santa Claritas liiklusõnnetusse, sõites kiirusel 74 kilomeetrit tunnis vastu tänavalgustusposti ja puid ning Porsche lahvatas põlema. Nii Walker kui Rodas hukkusid, saades raskeid kehavigastusi. Parameedikute teatel oli Walkeri kindlaks tegemine raskem, sest ta oli tules väga kannatada saanud.

Päästetöötajad Calfornias Santa Claritas õnnetuspaigas, kus Paul Walker ja ta sõber Roger Rodas hukkusid
Päästetöötajad Calfornias Santa Claritas õnnetuspaigas, kus Paul Walker ja ta sõber Roger Rodas hukkusid Foto: Dan Watson / AP/Scanpix

Uurimine näitas, et õnnetuse põhjustas liiga suur kiirus ja kulunud kummid.

Fännid tõid Walkeri ja ta sõbra hukkumispaika lilli ja küünlaid.

Fännid tõid Paul Walkeri ja Roger Rodase hukkumispaika lilli ja küünlaid
Fännid tõid Paul Walkeri ja Roger Rodase hukkumispaika lilli ja küünlaid Foto: PHIL McCARTEN / REUTERS/Scanpix

Paul Walkeri surma ajal oli film «Kiired ja vihasd 7» tegemisel ja see katkestati. Hiljem kasutati stseenides, kus oleks pidanud olema Paul, ta venda Cody Walkerit.

Ema Cheryl Walker lisas, et oli ka neid, kes pärast Pauli surma parastasid.

«Öeldi, et järjekordne staar, kes uhke autoga liiga kiiresti sõites elu kaotas. Esiteks ei olnud see Pauli masin, milles ta sõitis ja teiseks ei oleks ta kellegi elu ohtu seadnud. Ta oli suurepärane inimene,» sõnas ema.

Ema teatel hoiavad nad Pauli mälestust elus, tehes asju, mida talle teha meeldis.

Paul Walker
Paul Walker Foto: Scanpix

Igal aastal ta sünnipäeval, mis on 12. septembril, käivad nad ta lemmik surfikohas, kus nad viskavad mälestuseks lilli ookeani ja peavad piknikku.

Ema jätkas, et nende pere saab seni kirju Pauli fännidelt, milles meenutatakse Pauli kui inimest ja kui näitlejat menufilmides «Kiired ja vihased».

«Need kirjad näitavad, et teda ei ole unustatud ja ta jättis maailma jälje. Ka meie ei unusta teda,» sõnas ema.

Paul William Walker IV (12. september 1973 – 30. november 2013) oli USA näitleja.

Paul Walker (vasakul) ja Vin Diesel filmis «Kiired ja vihased: uus mudel»
Paul Walker (vasakul) ja Vin Diesel filmis «Kiired ja vihased: uus mudel» Foto: Jaimie Trueblood / AP/Scanpix

Ta sai tuntuks 1999. aastal hittfilmiga «Varsity Blues». Ta kehastas «Kiired ja vihased» filmides Brian O' Connerit, mängides teda linateostes «Kiired ja vihased» 2001, «Kiired ja vihased 2» 2003, «Kiired ja vihased: uus mudel» 2009, «Kiired ja vihased 5», «Kiired ja vihased 6» 2013 ja «Kiired ja vihased 7» 2015.

Vin Diesel ja Paul Walker filmis «Kiired ja vihased 5»
Vin Diesel ja Paul Walker filmis «Kiired ja vihased 5» Foto: Jaimie Trueblood / AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles