Zimbabwe presidendivalimised võitis ametisolev riigipea Mnangagwa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe valimiskomisjon teeb teatavaks presidendivalimiste tulemused, mis andis võidu ametisolevale riigipeale Emmerson Mnangagwale.
Zimbabwe valimiskomisjon teeb teatavaks presidendivalimiste tulemused, mis andis võidu ametisolevale riigipeale Emmerson Mnangagwale. Foto: AP / Scanpix

Zimbabwe ametisolev riigipea Emmerson Mnangagwa võitis presidendivalimised esimeses voorus, teatas valimiskomisjon ööl vastu reedet ametlikke tulemusi teatavaks tehes.

Valimiskomisjon ütles, et Mnangagwa kogus 50,8 protsenti häältest. Tema peamine rivaal opositsioonierakonnast Liikumine Demokraatlike Muutuste Eest (MDC) Nelson Chamisa sai 44,3 protsenti häältest.

"Mnangagwa, Emmerson Dambudzo, ZANU-PF parteist on seega õigustatult kuulutatud Zimbabwe Vabariigi valitud riigipeaks," ütles komisjoni esimees Priscilla Chigumba.

President Mnangagwa tänas reedel kõiki oma poolehoidjaid ning lubas "uut algust".

"Kuigi me võime olla valimistel jagunenud, oleme ühtsed meie unistustes. See on uus algus," ütles riigipea läkituses.

"Ühendagem käed rahus, ühtsuses ja armastuses, ehitagem üheskoos uut Zimbabwet kõigi jaoks!" lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles