Video: lõunat söönud tumedanahalist üliõpilast peeti ohtlikuks ja talle kutsuti politsei

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afroameeriklanna
Afroameeriklanna Foto: Erik Reis / PantherMedia / Erik Reis/Scanpix

USAs Massachusettsis Northamptonis asuva Smithi kolledži president vabandas, et ühele nende üliõpilasele, kes rahulikult kooli ühiskasutataval alal lõunat sõi, kutsuti politsei.

Kolledži president Kathleen McCartney sõnas, et koolis töötav isik helistas politseisse, kuna nimetatud õpilane sõi kaasa võetud lõunat paigas, kus tavaliselt lõunat ei sööda ja oli selle isiku silmis ohtlik, teatab The Guardian.

USA Massachusettsi Smithi kolledž
USA Massachusettsi Smithi kolledž Foto: Wikipedia.org

McCartney lisas, et kolledž palkab sõltumatu uurija juhtumit uurima ning kooli töötajad peavad läbima eelarvamustest ja rassistlikust suhtumisest vabastava treeningu.

Kolledži president vabandas Oumou Kanoute ees, kes samas andis selles kolledžis keemia suvekursust.

Kahtlaseks peetud naisüliõpilase üllatus oli suur, kui ta sai teada, et teda kahtlaseks peeti ja talle politsei kutsuti. Lisaks nägi ta, et tema pilt oli postitatud Facebooki, kus teda potentsiaalselt ohtlikuks nimetati.

Massachusettsi politsei
Massachusettsi politsei Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

«Minu ainus süü seisneb selles, et olen tumedanahaline,» lausus naine.

USAs on viimastel aastatel sagenud tumedanahaliste vastased rünnakud, samuti suhtub politsei neisse varasemast suurema umbusuga.

On olnud mitmeid juhtumeid, milles tumedanahaline isik, kellel ei ole olnud relva, on politsei tulistamise ohvriks langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles