Lasnamäel teetöölisega riidu läinud meest tulistati vähemalt viis korda, üks lask tabas ohvrit pähe (44)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 23.05 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinnas Lasnamäel Laagna teel Mustakivi sillal tulistati tulirelvast meest. FOTO: Mihkel Maripuu
Kell 23.05 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinnas Lasnamäel Laagna teel Mustakivi sillal tulistati tulirelvast meest. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Lasnamäel Mustakivi sillal üleeile hilisõhtul puhkenud tüli käigus paljude kuulihaavadega haiglasse viidud 35-aastane mees on tuvastatud, Postimehe andmetel on teda varem politseiniku ründamise eest kriminaalkorras karistatud. 

Postimehele teadaolevalt sattus Mustakivi sillal kuulirahe 35-aastane Artjom, kes sai niivõrd raskeid vigastusi, et viibib hetkel haiglas koomaseisundis. Põhja prokuratuuri teatel sai sai teetöölistega riidu sattunud Artjom pihta viis lasku, Postimehele teadaolevalt tabas üks lask pähe. 

Olemasolevatel andmetel muutus konflikt tuliseks, kui Artjom lõi ühte teetöölist oimu piirkonda, mille järel võttis teetööline enda nimele registreeritud püstoli Glock ning tulistas õhku ja seejärel Artjomi suunas. 

1983. aastal sündinud Artjom on varem kriminaal- ja väärteokorras karistatud. Talle määrati 2015. aastal tingimisi vanglakaristus selle eest, et lõi Tallinnas Club Prive ees jalaga kahel korral oma ametikohustusi täitvat vanemkonstaablit. 

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, ringkonnaprokurör Diana Helila ütles, et hetkel pole kahe mehe vahel tekkinud tüli põhjust teada. «Kahtlustatav, 28-aastane mees loobus ütluste andmisest,» selgitas prokurör. 

Kui ametnikud sündmuskohale jõudsid, käitus tulistaja rahulikult. «Politsei tulles ei hakanud ta vastu, tõstis käed üles ja andis relva üle,» selgitas põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Roger Kumm. 

Kuigi kahtlustatav ei ole varem kriminaalkorras karistatud olnud, on prokuratuur siiski seisukohal, et aset on leidnud raske kuriteo toimepanemine, millest lähtuvalt on alust kohtule vahistamistaotluse esitamiseks.

Relva kasutanud teetööline kuulus Tallinna Teede AS-i juhatuse esimehe Jüri Lälli kinnitusel nende ettevõtte koosseisu. «Aga kõikidele teistele küsimustele, mis on suunatud sellele konkreetsele intsidendile, ma praegu keeldun vastamast,» ütles ta. Tallinna Teede Aktsiaseltsi 100%-lise osalusega emaettevõte on AS Merko Ehitus Eesti.

Põhja prokuratuur andis täna teada, et Tallinnas Mustakivi sillal tulirelva haaranud ja kokku vähemalt kuus lasku teinud teetöölist kahtlustatakse tapmiskatses. Kohus andis loa mehe vahistamiseks kuni kaheks kuuks.

Häirekeskus sai neljapäeva õhtul kell 23.05 teate, et Tallinnas Lasnamäel Laagna teel Mustakivi sillal tulistas üks mees tulirelvast teist meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse, politsei pidas 28-aastase tulistaja sündmuskohal kinni.

Tulistaja tulirelv Glock on seaduslik ja registreeritud.

Juhtunu uurimiseks alustatakse kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles