Saarte lennuliinidel tahab lennata neli soovijat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu vastutab lennuühenduste eest Saaremaa ja Hiiumaaga Leedu ettevõte Transaviabaltika.
Praegu vastutab lennuühenduste eest Saaremaa ja Hiiumaaga Leedu ettevõte Transaviabaltika. Foto: Eero Vabamägi

Eileseks laekus maanteeameti Tallinna-Kuressaare-Tallinna ja Tallinna–Kärdla–Tallinna lennuliinil avaliku liiniveo teostamise ja teenindamise hankele neli taotlust hankel osalemiseks.

Taotluse saatsid 1994. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev AS Airest, praegune vedaja Leedu päritolu firma Transavia-baltika, ühistaotluse tegid Eesti rahvuslik lennufirma AS Nordic Aviation Group ja selle tütarfirma OÜ Regional Jet, neljandaks pakkujaks oli mullu oktoobris asutatud Eesti omanike OÜ NyxAir, vahendab Hiiu Leht.

«See on vaid taotluste esitamine – tegemist on kahe-etapilise hankega, see tähendab, et pakkumused, kus selgub maksumus, lennukitüübid ja muu, esitatakse hiljem, ilmselt septembri esimeseks pooleks,» selgitas Hiiumaa valla ühistranspordi ja riigihangete spetsialist Piret Sedrik.

Maanteeamet otsib vedajat Hiiumaa ja Saaremaa lennuliinidele alates järgmise aasta kevadest, mil praeguse vedaja leping lõpeb.

Loe lähemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles