Jobbaticali aasta: 100 Eestisse toodud spetsialisti ja 2 miljonit eurot kahjumit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks.
Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks. Foto: Andres Teiss

Töövahendusportaal Jobbatical tõi möödunud aastal Eestisse 3,4 miljonit eurot investeeringurahasid ja üle 100 tippspetsialisti ning teenis seejuures ligi 2 miljonit eurot kahjumit.

Jobbatical OÜ käive kasvas möödunud aastal kolm korda võrreldes 2016. aastaga, mil see näitaja oli 63 337 eurot. Meeskond kasvas mullu 17 täiskohaga töötavalt inimeselt 28 inimesele. Ettevõte maksis 337 058 eurot tööjõumakse, mis moodustab 2 protsenti kõigi eesti idufirmade poolt makstud maksudest.

Investeeriti nii meeskonna kasvatamisesse, tootearendusse kui rahvusvahelisse turundusse - tulevikku investeerimine tõigi 2017. aasta kahjumiks 1 971 362 eurot.

Platvormil külastas möödunud aastal üle 827 654 kasutaja 196 riigist, mis on 42 protsenti rohkem kui sellele eelnenud aastal. Kõige enam oli Jobbaticali platvormil kasutajaid USAst, Indiast, Filipiinidelt, Suurbritanniast ja Brasiiliast. Värbamisteenust pakuti 223 ettevõttele.

Mis puutub ettevõttesse investeerijatesse, siis nimekaimad neist olid Union Square Ventures Ameerika Ühendriikidest (kelle investeeringute hulka kuuluvad ka Twitter, Kickstarter ja Etsy), Jaapani üks juhtivaid tehnoloogia investoreid Mistletoe Inc, Austraalia investor Airtree VC ning Eesti Tera Ventures.

«Möödunud aasta suuremate edusammude seas oli kindlasti investeering, mis tõi Eestisse 3,4 miljonit eurot. Aga sama oluline on see, et oleme Eestisse toonud ajal, mil enamikes maailma riikides valitseb tööjõupuudus ja selle meelitamisega tegeletakse järjest agressiivsemalt, sellisel arvul tippspetsialiste,» sõnas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Karoli Hindriks.

Ettevõte avas tänavu kevadel järjest olulisemaks muutuva Aasia turu nõudmiste tõttu harukontori Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles