Alexela laiendab haaret elektriturul: ettevõte sai loa osta 220 Energia (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse hinnad Tallinnas 09.01.2018, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Kütuse hinnad Tallinnas 09.01.2018, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Konkurentsiamet otsustas neljapäeval anda Marti ja Heiti Hääle suurosalusega Alexelale loa osta elektrimüüja 220 Energia ning selle sidusettevõtted.

See tähendab, et Alexela gruppi kuuluv kütuse- ja energiafirma Alexela Oil võib oomandada 220 Energia OÜ, 220 Energialahendused OÜ ning Lätis tegutseva 220 Energija SIA, selgub otsusest.

Osapooled teatasid tehingust juuli lõpus ning märkisid, et müügihinda ei avalikustata. «Alexela soovib pakkuda oma klientidele terviklikke energialahendusi, laienenud elektriportfell võimaldab meil olla hea partner veelgi rohkematele klientidele,» selgitas Alexela juht Maria Helbling toona pressiteate vahendusel tehingu tausta.

BNS-ile ütles Helbling, et jaeturul Alexela esialgu lisaks 220 Energia ostule ühtegi muud tehingu ei planeeri. Alexela ja 220 turuosa ulatub tema sõnul 7 protsendini.

«Turuosaliste nimekiri on üsna pikk ja see tundub üsna ebaefektiivne, ehk loogiline võiks olla konsolideerumine,» lisas Helbling BNS-ile elektri jaemüügi turgu kommenteerides. Ka 220 Energia juhatuse liige Marko Allikson teatas, et energiaturg on jõudnud küpsemasse konsolideerumise faasi, kus edasiseks kiireks kasvuks on vaja omandada uut turuosa, mis on pannud turuosalised otsima koondumisvõimalusi.

Alliksoni sõnul otsustati 220 Energia aktsiad müüa just Alexelale ettevõtete sarnase väärtuspakkumise tõttu, mis loob aluse olemasolevate klientide jätkuvale rahulolule. «Alexela on 220 Energiaga väga sarnane elektri- ja gaasimüüja ning koondumine ühtsesse kontserni annab 220 Energia tänastele klientidele lisaväärtust,» märkis ta juuli lõpus.

220 Energia käive kasvas möödunud aastal 2,3 protsenti 7,1 miljoni euroni, ettevõte jõudis seejuures tunamullusest 100 400-eurosest kahjumist 60 200 euroga kasumisse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles