Kinodes linastub tõestisündinud lool põhinev sõjadraama «Kapten»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Tänasest jõuab Eesti kinodesse Saksa režissööri Robert Schwentke sõjadraama «Kapten» («Der Hauptmann»).

Filmi kirjelduses seisab: «Kaks nädalat on jäänud II maailmasõja lõpuni. Reamees Willi Herold (Max Hubacher) põgeneb elu eest. Pole lootustki, et ta saaks taasühineda oma jalaväerühmaga – nüüd on iga mees enda eest. Vaid mõned hetked enne teede ristumist Saksa ohvitser Junkeriga (Alexander Fehling) leiab Herold peidupaiga, kus end varjates püsib ta elus veel ühe päeva. Ühtäkki leiab ta tee äärest mahajäetud auto. Autos on kohver kapteni mantli, vormi ja kingadega. Külmast kange Herold proovib vormi selga ning enne kui arugi saab, tuleb tal kehastuda kapteniks ning jagada käske, et päästa oma elu.»

Tõestisündinud lool põhinev film «Kapten» on võitnud arvukalt auhindu ning linastunud mitmetel filmifestivalidel, nii Kanadas, Saksamaal, Venemaal, Hollandis kui ka mujal. Bari rahvusvahelisel filmifestivalil pälvis film parima näitleja ja parima režissööri preemia, San Sebastian Donostia festivalil auhinna parima operaatoritöö eest, Vilnius IFFil Fipresci auhinna.

Filmi režissöör on Robert Schwentke («Red», «Tattoo», «Fightplan»), osades Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau ja  Waldemar Kobus.

Vaata filmi treilerit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles