Vene riik maksis Navalnõile kompensatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: Tatjana Makejeva / Reuters / Scanpix

Opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi sai Vene Föderatsioonilt neli miljonit rubla kompensatsiooniks valesüüdistuste eest, mis takistasid tal 2018. aasta presidendivalimistel osalemast ja saatsid tema venna kolmeks aastaks vangi.

Navalnõi ja tema vend Oleg mõisteti 2014. aastal süüdi rahapesus kahe ettevõtte heaks, millest üks on Prantsuse kosmeetikahiid Yves Rocher.

Euroopa Inimõiguskohus käskis 2017. aastal Vene riigil maksta vendadele 94 000 dollarit, et kompenseerida õiglase kohtuprotsessi puudumist.

«Kusjuures kolme nädala eest maksis Vene valitsus mulle üle nelja miljoni rubla kahjude eest fabritseeritud Yves Rocheri süüasja ja ebaseadusliku süüdimõistmise eest,» kirjutas Navalnõi oma blogis. Opositsioonipoliitik teatas maksest eile.

Oleg Navalnõi.
Oleg Navalnõi. Foto: Alexander Ryumin / Alexander Ryumin/TASS

Oleg Navalnõi vabanes juunis pärast 3,5 aastat kestnud vangistust trellide tagant. Vene valimiskomisjon keelas Aleksei Navalnõil 2018. aastal presidendiks kandideerimise, tuues põhjuseks tingimisi karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles