Halvatud jalaga kure piinad lõpetati

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurel oli jala sisse kasvanud silorulli võrk.
Kurel oli jala sisse kasvanud silorulli võrk. Foto: Facebook

Kolmapäeval märkas murelik kodanik Kadrina lähistel kurge, kelle jala ümber oli põimunud nöör. Abistada tahtjaid aga lind ligi ei lasknud ja seetõttu tuli pöörduda asjatundjate poole.

Linnule tõttas appi keskkonnaameti üldosakonna spetsialist Avo Matsiselts, kes linnu enda hoole alla võttis. Kahjuks oli aga silorulli võrgujupiks osutunud köidik kure jala ümber olnud juba ajast, mil too alles väike linnupoeg oli – võrk oli ilmselt pessa sattunud ning seal linnu koiva külge põimunud. Kurepoja kasvades oli võrgujupp tema jala veresooned kinni surunud. Köidikule oli nahk peale kasvanud, kuid vereringe sulgemine oli linnu ühest jalast halvatuks muutnud. Avo Matsiselts kutsus kure jalga nähes kohale veterinaari, kuid ka veterinaar leidis, et lindu pole võimalik päästa. Kurg halastussurmati.

Tegemist oli alles selleaastase kurepojaga, kes oli kõige rohkem neljakuune. Lind tegi küll mõne lendamisharjutuse ja sõi isukalt, kuid ühe jala peale toetada ei saanud. “Paratamatult ei saa selline lind ise looduses hakkama,” selgitas Matsiselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles