Akvarell on imehell

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akvarelli näitus Rakvere galeriis.
Akvarelli näitus Rakvere galeriis. Foto: Meelis Meilbaum

Tasakaalustatus ja detailipuhtus, pehmed ja sulavad värvitoonid, kindlad ja õrnad pintslitõmbed – sääraselt paitab silma kunstnik Mariann Hakk-Eve’i akvarellinäitus Rakvere galeriis.

Kunstnike perekonda sündinud oma ala meister Mariann Hakk-Eve on lisaks Eestile tuntud ka välisriikides. Tugevalt Prantsusmaaga seotud naine on õnnelik, et saab olla nii Eesti kui ka Prantsusmaa akvarellistide ühingu liige ning näidata oma loomingut ja oskusi ka võõrsil. “Olen saavutanud omanäolisuse, minu stiil erineb teiste omast,” ütles Hakk-Eve, hääles uhkusenoot.

Töödel on kujutatud küll rohkem loodust, kuid silma hakkavad ka peenelt viimistletud klaasanumad. Rakvere Galerii kuraator klaasikunstnik Riho Hütt on näitusest lausa lummatud, sest tööd on tõeliselt küpsed. “Selgus, rahulikkus ja väärikus on sellele näitusele iseloomulikud,” nimetas ta õhinal ega saanud mainimata jätta autori suurepärast kompositsioonitunnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles