Lubage esitleda! Metshaldjate prints Pamp Musthaldjas

Kirke Tobreluts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamp Musthaldjas elab isatalus. Nagu vanadel majadel kombeks, kipuvad need lagunema, aga kui pole võimalust suuremat remonti ette võtta, tuleb leida teine lahendus. “Naine oli kolm nädalat Pärnus sugulastel külas. Ja siis ma mõtlesin, et köök on kõige jubedam koht selles majas. Aga värve pole, et seda remontida,” räägib Pamp. Niisiis oli ta loov: tegi sobilikud šabloonid ja kattis kõik koledad kohad figuuridega. “Polegi vaja remontida,” ütleb kunstnik muheledes.
Pamp Musthaldjas elab isatalus. Nagu vanadel majadel kombeks, kipuvad need lagunema, aga kui pole võimalust suuremat remonti ette võtta, tuleb leida teine lahendus. “Naine oli kolm nädalat Pärnus sugulastel külas. Ja siis ma mõtlesin, et köök on kõige jubedam koht selles majas. Aga värve pole, et seda remontida,” räägib Pamp. Niisiis oli ta loov: tegi sobilikud šabloonid ja kattis kõik koledad kohad figuuridega. “Polegi vaja remontida,” ütleb kunstnik muheledes. Foto: Marianne Loorents

Ta pole üks meie seast. Ta on eriline. Ta on punkar, kunstnik, kirjanik, luuletaja, maag, prints ja haldjas. Tere tulemast suurmeistri pärusmaale!

Päike paistab ja muru on niidetud. Punase-mustaruudulistes pükstes, kettide kõlinal tervitab meid rõõmsalt majaperemees. Läheme kööki, mis on suur ja avar, seintel ripuvad maalid ja silma hakkavad huvitavates poosides inimeste kujutised. Peremees tuleb hoogsal sammul tuppa ja võtab pliidil istet.

Rakke külas elav 40-aastane punkar Pamp Musthaldjas on tõeline kunstnikuhing. Tema kodu pole mitte ainult kunstigalerii, vaid omaette kuningriik, mis on täis alastust, punki ja vunki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles