Las Vegase massitulistamise motiiv ei selgunud uurimise käigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandalay Bay hotellkasiino purunenud aknad, mille kaudu Paddock tulistas.
Mandalay Bay hotellkasiino purunenud aknad, mille kaudu Paddock tulistas. Foto: ROBYN BECK / AFP

Las Vegases eelmisel sügisel aset leidnud massitulistamise motiiv ei selgunud uurimise käigus, teatasid reedel USA võimusindajad.

Politseiuurimine on lõpetatud.

Politsei ei leidnud tõendeid selle kohta, et inimesi tulistanud Stephen Paddock oleks olnud radikaliseerunud. Samuti ei leitud tõendeid mehe kuulumise kohta mõnda terroriorganisatsiooni. Paddock polnud teadaolevalt seotud ka ühegi vihakuritegudele õhtutava rühmitusega ega osalenud mingis laiemas vandenõus.

Rünnaku eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS), kuid politsei hinnangul puudub sellel väitel alus.

Politsei info kohaselt ei teinud Paddock enne tulistamist midagi, mis oleks kahtlust äratanud. Mehe arsti sõnul oli märke vaimsetest probleemidest, kuid miski ei andnud alust temast võimuesindajatele teatada. Paddocki tuttavad rääkisid politseile, et mees oli nende isikliku arvamuse kohaselt nartsissist, kes hoolis vaid iseendast ja otsis inimsuhetest vaid isiklikku kasu.

Paddocki vend avaldas arvamust, et mees tahtis jääda ajalukku kõige rohkem inimesi tapnud massimõrvarina.

"Ta oli teinud elus kõike, mida oli tahtnud siin maailmas teha ja tal oli kõigest kõrini," ütles vend.

Paddock oli teeninud suuri summasid kinnisvaraäriga ja omanud vahepeal koguni oma eralennukit. Viimastel aastatel oli ta kaotanud palju raha õnnemängudega, kuid polnud sellest hoolimata rahaliselt mingis eriti kehvas seisus.

Las Vegase massitulistamine oli USA lähiajaloo kõige ohvriterohkem rünnak. Paddock tappis 58 inimest ja haavata sai veel 869, kui mees tulistas hotelliaknast vabaõhukontserdi külastajate pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles