Kontaveit kohtub Roger Cupi avaringis Rio olümpiavõitjaga (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Eesti naiste tennise esinumber Anett Kontaveit (WTA 31.) lõpetab esmaspäeval võistluspausi, kui astub Kanadas Montrealis väljakule Roger Cupi avaringis.

Kontaveidi esimene vastane on venelanna Jekaterina Makarova (WTA 30.). 22-aastane Kontaveit ja temast kaheksa aastat vanem Makarova on varem WTA turniiril kohtunud vaid korra, kui eelmisel aastal USAs Miamis peetud turniiril teenis 6:7 (1), 6:2, 6:2 võidu eestlanna.

Rio de Janeiro olümpiamängudel kaasmaalanna Jelena Vesninaga paarismängus võitjaks kroonitud Makarova on karjääri jooksul kaks korda jõudnud suure slämmi turniiril poolfinaali – 2014. aastal USAs ja järgmisel aastal Austraalias. Kontaveidil selliseid saavutusi kirjas aga pole.

Juhul kui Kontaveit venelannast jagu saab, siis järgmises ringis ootab eestlannat ees Tšehhi praegune esireket Petra Kvitovaga (WTA 8.), kellega Kontaveit sellel aastal juba kaks korda kohtunud. Madridi turniiri sai 6:7 (4), 6:3, 6:3 võidu tšehhitar, kuid Prantsusmaa lahtistel 7:6 (6), 7:6 (4) eestlanna.

Kontaveidiga samas ehk ülemises tabelipooles mängivad veel sellised tippmängijad, nagu näiteks rumeenlanna Simona Halep (WTA 1.), sakslanna Angelique Kerber (WTA 4.), prantslanna Caroline Garcia (WTA 6.), ameeriklanna Venus Williams (WTA 14.), venelanna Maria Šarapova (WTA 22.) ja ameeriklanna Serena Williams (WTA 26.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles