U18 korvallikoondis pidi Euroopa meistrivõistluste poolfinaalis tunnistama Hollandi paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Drell (number 23).
Henri Drell (number 23). Foto: FIBA.com

Eesti noormeeste U18 koondis pidi Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni poolfinaalis tunnistama Hollandi 79:68 paremust.

Eestlased jäid tasavägise avaveerandi järel 15:17 kaotusseisu. Teisel veerandil õnnestusid paremini eestlased ning läksid poolajaks üheksa punktiga ette, 42:33. Hendrik Eelmäe ja Henri Drell tõid Eestile mõlemad 11 punkti. Hollandi poolelt oli Nathan Kuta selleks hetkeks toonud üheksa silma ja seitse lauapalli.

Kolmas veerand algas pea kaheminutilise mõõnaga, mil kumbki meeskond skoorida ei suutnud. Kaane said esimesena pealt hollandlased, kes tegid 7:0 vahespurdi ning vähendasid vahe 42:40 peale. Kui kolmandast veerandist oli mängitud seitse minutit, läksid hollandlased 46:47 juhtima ja eestlaste peatreener Indrek Reinbok oli sunnitud aja maha võtma. Neljandiku lõpus näitas enesekindlamat mängu Hollandi meeskond ja otsustavale veerandile läksid eestlased vastu 50:56 kaotusseisus.

Kiirelt suutsid eestlased vähenda vahe minimaalseks, 57:58. Mängida jäi seitse ja pool minutit. Sealt tegid vastased aga 11:0 vahespurdi (57:69). Kaks minutit enne normaalaja lõppu tuli Eesti Mark Andreas Jaaksoni tabavast lähiviskest kuue punkti kaugusele (66:72), kuid lõpuks võttis Holland siiski 11-punktilise võidu.

Eesti parimad punktitoojad olid täna Henri Drell 17 ja Hendrik Eelmäe 16 silmaga. Mark Andreas Jaakson lisas 11 punkti. Hollandi poolelt tegi kõige rohkem pahandust keskmängija Nathan Kuta 16 punkti ja 13 lauapalliga.

Pronksikohtumises läheb Eesti koondis vastamisi teises poolfinaalis 70:73 Sloveeniale kaotanud Belgiaga. Kohtumine peetakse pühapäeval kell 19:45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles