Fotod: Kaberneemes põles restoran NEEM (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Harjumaal Kaberneemes põleb restoran NEEM. Süttimise hetkel oli restoranis üle 50 inimese.

Häirekeskus sai teate põlengust kell kolm päeval. Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles, et kuna tuli süttis restoranis, kus viibis inimesi, reageeriti suurte jõududega. Sündmuskohale läks kokku üheksa päästeautot - viis põhiautot, kaks paakautot, üks redelauto ja üks vabatahtliku päästekomando auto.

Esimesena jõudiski kohale Kaberneeme vabatahtlik päästekomando. Komando juhi Rait Killandi sõnul põles restoran lahtise leegiga. «Suurema leegi saime maha, aga katuse alla jõudis ikka. Lausleeki enam siin pole ja saime olukorra kontrolli alla,» ütles Killandi.

Kell 18.55 kinnitas Põhja päästekeskuse pressiesindaja, et aktiivseid tulekoldeid enam pole ning sündmuskohal käib järelkustutus. Päästjatel õnnestus tulekahju lõplikult likvideerida kella 21.55-ks.

Kahju said ka kaks restorani kõrval seisnud autot. «Ühe auto suutsime ära päästa, tõmbasime vintsiga eemale, teine auto kahjuks oli juba nii leekides, et kartsime, et plahvatab,» rääkis vabatahtlik päästja Priit Tamm ERRile.

Kaberneemes süttis restoran NEEM.
Kaberneemes süttis restoran NEEM. Foto: Lugeja foto

Restorani omanik Dmitri Garber ütles, et restoranis viibinud inimesed pääsesid enne suuremat põlengut majast välja ja keegi viga ei saanud. 

«Täitsa täis restoran polnud, süttimise hetkel oli seal üle 50 inimest, aga kõik said majast ilusti välja ja keegi viga ei saanud,» rääkis Garber. «Praegu rohkem rääkida ei saa, kuna me ise ei tea kõiki asjaolusid. Ilmselt kuskilt tagant sai tuli alguse,» lisas ta. Vaid mõned tunnid enne süttimist peeti restoranis lastele mõeldud üritust.

Tulekahju täpsemad asjaolud ja põhjused selgitab välja menetlus.

.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles